EHBO en Corona

UPDATE; Alle activiteiten van EHBO Someren in de Ruchte en/of op locatie komen t/m 1 juni te vervallen!

Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad hebben een advies opgesteld rondom de ontwikkelingen van het Corona virus.
We hebben besloten om dit advies te volgen. Veiligheid staat bij EHBO voorop!

Concreet betekent dit het volgende:
- ALLE geplande (herhalings-) lessen EHBO, EHaK en Reanimatie komen per direct te vervallen.
- Heeft u zich opgegeven voor een herhaling EHaK of Reanimatie? We gaan bekijken of we vervangende lessen kunnen plannen.
- Jaarvergadering van 30 maart komt dus ook te vervallen.

Verder houden wij ons aan de adviezen van het RIVM.
We houden u van alle zaken op de hoogte.

Op de website van het Oranje Kruis, leest u alles wat u moet weten over EHBO en Corona;

Op de website van het RIVM leest u meer informatie over de richtlijnen, adviezen en het virus zelf;

Cursusinformatie Reanimeren met gebruik van AED

Binnenkort starten wij twee cursussen

Cursusdata zijn;
Dinsdag 4 en 11 februari 20.00 tot 22.30 uur
Of
Woensdag 11 en 18 maart  20.00 tot 22.30 uur

De kosten van de cursus bedragen € 30,--

Graag willen we U er op attenderen dat verschillende zorgverzekeraars een vergoeding geven voor een cursus reanimeren/ AED bediening. Het is zeker de moeite waard om dat na te kijken.
Voor meer informatie en/of aanmelden, kunt u contact opnemen met het secretariaat secretariaat@ehbo-someren.nl  of 06- 3071 2068

Binnenkort starten wij een cursus
Automatische Externe Defibrilator te gebruiken.

De cursus wordt gehouden op:
Woensdag 6 en 13 november 2019 van 20.00 tot 22.30 uur.

E.H.B.O.- vereniging Someren sluit seizoen

Op maandag 17 juni, sloot de vereniging haar seizoen af.

Zeven cursisten slaagden voor hun diploma Eerste Hulp. We feliciteren Max Sonnemans, Claudia Koppens, Rob vd Vossenberg, Yannick Verberne, Eline v Rooij, Mart Sanders en Joyce van Dooren.
Door een wijziging in de veldnorm voor evenementen, zijn een aantal leden opgeleid tot hulpverlener Alcohol en Drugs. Hierdoor blijven we voldoen aan de eisen die gelden voor hulpverleners bij evenementen. Tiny Veltrop, Jos Rooijmans, Manuela vd Ven, Paul v Bree, Peggy Kruijf, Peter v Horik, Gerty Hendriks, Yvonne Maas en Toos vd Veeke behaalden hun certificaat. Alle geslaagden ontvingen hun diploma uit handen van wethouder Theo Maas en burgemeester Dilia Blok.

Vervolgens werden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet.

Tien jaar lid van de vereniging zijn Marc v Hauwe, Wima Sauvé, Mali vd Zanden, Martien v Bussel, Arnoud Martens, Joke Verhoeven, Anneke v Houts, Nelly Barten en Jan Crooijmans.

Ine Grosveld, Toon v Heugten, Marion Vanderplaetsen, Hans Truijen en Christien v Bree zetten zich al 25 jaar op diverse manieren in voor onze vereniging.

Voorzitter Gerty Hendriks, ontving een speldje voor haar 40 jaar lidmaatschap en actieve inzet op vele fronten.

Instructeurs Nico van Mierlo en Ellen vd Oetelaar geven al 25 jaar les. We feliciteren hen met dit heuglijk feit.
Elmie Reinders is gestopt als LOTUS. We bedanken haar voor haar inzet.

Tot slot reikte de voorzitter een verenigingsinsigne in Brons uit aan Ria Schweren. Sinds 2012 heeft ze de ledenadministratie onder haar hoede. Ze is een extra hand voor het bestuur en steekt veel vrije tijd in al haar werk

Binnenkort starten wij een cursus
De cursus wordt gehouden op

Woensdag 15 en 22 mei 2019 van 20.00 tot 22.30 uur.

De kosten van de cursus bedragen € 30,--

Bezoek ook eens onze website: www.ehbo-someren.nl

Binnenkort starten wij een cursus Reanimeren met AED gebruik*

U leert in twee avonden van 2,5 uur reanimeren en de Automatische Externe Defibrilator te gebruiken.

De cursus wordt gehouden op

Dinsdag 2 en 9 april 2019 van 20.00 tot 22.30 uur.