Nieuws

E.H.B.O.- vereniging Someren sluit bijzondere jaren af.

Op maandag 20 juni, sloot de vereniging een lang seizoen af.

Ondanks de corona-stop slaagden 10 cursisten in 2020 en 2022 voor hun diploma Eerste Hulp. We feliciteren Aniek Wolters, Els van Houts, Diana vd Oetelaar, Inge Leenen, Brian v Oosterhout, Karlijn vd Ven, Elieke v Bogget, Ruud vd Kruijs, Paul v Otterdijk en Amber Maas.

Alle geslaagden ontvingen hun diploma uit handen van wethouder Louis Swinkels.

Instructeur Nico van Mierlo was recentelijk 40 jaar LOTUS. We feliciteren hem met dit heuglijk feit.
Tiny Veltrop is gestopt met zijn activiteiten voor de hulpverleningscommissie. We danken hem voor zijn jarenlange, actieve inzet.

Vervolgens werden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet.

Tien jaar lid van de vereniging is Theo Meeuws.

Nel Kuijpers en Theo Elbersen zijn al 25 jaar op diverse manieren inzetbaar voor onze vereniging.

Wim vd Wallen is al 50 jaar lid en zet zich op vele fronten actief in binnen de vereniging.

Donateur Harrie Maas draagt ons eveneens 50 jaar een warm hart toe.

Tot slot reikte de voorzitter een verenigingsinsigne in Brons uit aan Manuela v Meel. Ze is al 22 jaar actief lid en sinds 2018 heeft ze de administratie van de hulpverleningscommissie onder haar hoede. Ze is de eerste contactpersoon voor organisatoren van evenementen en steekt veel vrije tijd in al haar werk.

Lia Verberne ontving een verenigingsinsigne in Goud. Ze is in het verleden actief geweest op vele fronten zoals LOTUS, instructeur reanimeren, bestuurslid en is sinds 2016 vice voorzitter

Tags: 

Meer AED’s in Someren

Binnen gemeente Someren, is stichting Dr. Eijnatten druk bezig met de gezondheid van alle inwoners. Een mooi project tijdens de Corona-crisis,  is de plaatsing en financiering van AED’s. Er wordt o.a. gekeken
naar de tijd die men nodig heeft, om een AED bij het slachtoffer te krijgen. Dit is de zogezegde ‘6 minutenzone voor burgerhulpverlening’. 
Someren blijft groeien. Daardoor is  i.s.m. E.H.B.O.-vereniging Someren de verdeling van AED’s opnieuw bekeken. Het aantal apparaten dat 24 uur per dag bereikbaar is, is inmiddels flink uitgebreid.
Er is een nieuwe AED geplaatst bij Leenen Steengoed aan de Vaarselstraat en aan de buitengevel van een woonhuis aan de Meidoornstraat 33 in Someren – Eind.
Mede door de komst van woonwijk ‘Groote Hoeve’, is  een AED geplaatst aan de Kerkendijk 32.  Houthandel Looijmans heeft hiervoor een speciale zuil geschonken. 
Alleen aanschaffen van een AED is niet voldoende. Controleren op werkzaamheid , is zeker zo belangrijk. Onderdelen zoals accu en elektroden, moeten na een inzet of bij het verstrijken van de uiterste gebruiksdatum, vervangen worden. Een AED kan immers levens redden Hiervoor zetten diverse Somerenaren zich belangeloos in.
Voor vragen over reanimeren en Corona, verwijzen wij u naar de volgende website; www.ehbo-someren.nl

Impressiefoto; AED aan zuil bij Houthandel Looijmans Kerkendijk,

 

 

Tags: 

EHBO en Corona

UPDATE; Vanwege de verlenging van de regelgeving omtrent Corona, komen ALLE (HERHALINGS-) LESSEN EN ACTIVITEITEN IN DE RUCHTE EN/OF OP LOCATIE te vervallen t/m 1 SEPTEMBER.

Dit geldt ook voor de slotavond en alle geplande hulpverlening tot die datum.
Nieuwe herhalingslessen worden in september gepland conform de dan geldende richtlijnen Oranje Kruis en RIVM. U ontvangt hier tzt bericht over (mail/website/Verbonden).
Op de website van het Oranje Kruis, leest u alles wat u moet weten over EHBO en Corona; https://www.hetoranjekruis.nl/nieuws/2020/03/richtlijnen-bestrijding-coronavirus/#
Op de website van het RIVM leest u meer informatie over de richtlijnen, adviezen en het virus zelf;
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

  ... SAMEN STERK EN HOU VOL ...

 

 

Tags: 

Cursusinformatie Reanimeren met gebruik van AED

Binnenkort starten wij twee cursussen

Reanimeren met AED gebruik*

U leert in twee avonden van 2,5 uur reanimeren en de
Automatische Externe Defibrilator te gebruiken.

Cursusdata zijn;
Dinsdag 4 en 11 februari 20.00 tot 22.30 uur
Of
Woensdag 11 en 18 maart  20.00 tot 22.30 uur

Locatie:
S.C.C. De Ruchte

Laan ten Roode 71
5711 GB Someren

De kosten van de cursus bedragen € 30,--

Graag willen we U er op attenderen dat verschillende zorgverzekeraars een vergoeding geven voor een cursus reanimeren/ AED bediening. Het is zeker de moeite waard om dat na te kijken.
Voor meer informatie en/of aanmelden, kunt u contact opnemen met het secretariaat secretariaat@ehbo-someren.nl  of 06- 3071 2068

*cursus start bij voldoende aanmeldingen

Tags: 

Pagina's